Ova torta omiljena je u domovima širom Srbije
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.
Za kore:
Za fil:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte med, vodu i šećer. Zasebno u posudi pomešajte brašno, cimet, orahe i sodu bikarbonu. Tu smesu dodajte smesi sa medom, pa varjačom sjedinite. U pleh obložen pek papirom rasporedite ravnomerno smesu. Pecite kore 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru podelite na 3 dela. U šerpu sipajte vodu i šećere pa na tihoj vatri zagrejte do ključanja. Skinite sa ringle kada se šećer istopi pa dodajte izlomljene komade čokolade i mlevene orahe. Sjedinite varjačom sastojke. U zasebnoj posudi penasto umutite margarin pa pomešajte sa prohlađenim filom. Umutite dobro pa tim filom premažite kore i tortu sa strane odozgo. Pospite tortu rendanom čokoladom i mlevenim orasima.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.