Saher torta može da se napravi i u posnoj varijanti koja je sočna i preukusna
Foto: PixabaySaher torta koja se sprema u posnoj varijanti ume da bude sočnija i kremastija od mrsne varijante. Pošto je počeo Božićni post, donosimo najbolji recept za ovu nezaboravnu poslasticu.

U činiju sipati tečne sastojke i šećer, pa dodati brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Viljuškom sjediniti smesu, pa je sipati u kalup prečnika 24 cm obložen papirom za pečenje.
Koru peći 30-35 minuta na 180 stepeni Celzijusa. Ostaviti je da se ohladi, pa preseći na pola.
Premazati donju koru džemom od kajsija (5,6 punih kašika), preklopiti drugom polovinom i premazati takođe džemom odozgo i sa strane.
Tortu staviti u frižider na par sati ili preko noći da se lepo opusti i upije džem.
Preliti je čokoladnom glazurom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







