Posna šarena oblanda po bakinom receptu: Nek zablista i na vašoj slavskoj trpezi

Kombinacija ukusa osvaja na prvi zalogaj

09.12.2024. 08:36
  • Podeli:
šarena oblanda, bakina kuhinja 1-675699a478000.webp Foto: Bakina kuhinja

Neka i vaša slavska trpeza zablista s ovom neodoljivom dvojnom posnom oblandom. Kombinacija čokolade i oraha će osvojiti svačiji ukus.

Potrebno je:

  • manje pakovanje oblandi
  • 140 gr šećera
  • 130 ml vode
  • 120 gr margarina
  • 130 g posnog keksa
  • 100 gr ml oraha
  • 1 kašika kakaa
  • 50 gr posne čokolade
  • 1 vanilin šećer
  • malo ruma

Priprema:

Sipati vodu u šerpicu, dodati šećer i margarin da se istopi i provri. Skloniti sa vatre. Dodati mlevene orahe i mleveni keks pa izmešati. 

Podeliti na dva dela. U jedan dodati kakao i rastopljenu čokoladu i svaku izjednačiti. U svetli dodati vanilin šećer, a u tamni nekoliko kapi ruma i promešati. 

Svaki fil deliti na dva dela pa premazati oblande, tamni, svetli, tamni, svetli i poklopiti koricom koja se ne maže. 

Pritisnuti nekom daskom i ostaviti bar dva sata da se ohladi i stegne najbolje preko noći.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()