Posna Šeherezada torta: Neodoljiva poslastica za celu porodicu

Identična kao originalna verzija

28.02.2024. 17:11
  • Podeli:
Šeherezada torta 1-6409c8cd83931.webp Foto: Youtube Printscreen / Sherpica Recipes

Fenomenalna poslastica može se napraviti i u posnoj verziji. Ni najmanje ne zaostaje za originalom.

Potrebno je:

  • 1 l sojinog ili drugog biljnog mleka 
  • 5 kašika šećera 
  • 120 g pudinga od karamele
  • 200 g biljne slatke pavlake
  • 250 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 200-300 g posne čokolade
  • 400 g posnog keksa
  • 5 kašika ulja
Foto: Pixabay

Priprema:

Sipajte 800 ml sojinog mleka u šerpu. Zatim zagrejanom mleku dodajte puding koji ste pomešali sa šećerom i 200 ml mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Odvojeno u posudi umutite margarin pa ga dodajte ohlađenom pudingu i sjedinite mikserom. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete ređu smesu, a onda umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. 

Posni keks poređajte u tepsiju, pa preko premažite istopljenu čokoladu i stavite u frižider 10 minuta da se stegne. Izvadite iz frižidera i premažite karamel fil, a onda i umućenu slatku pavlaku. Ponavljajte ceo postupak dok ne potrošite sav materijal. Poslednji sloj je umućena slatka pavlaka. Ostavite u frižideru da se stegne preko noći. Ukrasite tortu po želji. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()