Najbolje su kada se ohlade
Foto: ShutterstockPosne kiflice su idealan izbor za doručak - služite uz džem ili posnu paštetu.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac rasmutite u mlakoj vodi sa šećerom, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte ulje i smesu sa kvascem. Zamesite glatko i elastično testo. Onda ga pokrijte krpom i ostavite sat vremena da naraste. Premesite testo i podelite ga na 4 jednaka dela. Razvaljajte svaki deo u krug pa isecote na 8 trouglova. Savijajte od šireg ka užem delu trougla, praveći klasičan oblik kiflice. Poređajte kiflice na pleh obložen pek papirom. Premažite ih uljem pa pospite susamom. Pecite kiflice oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







