Nećete mu odoleti
Foto: PixabayPosni čokoladni kolač sa jabukama je jednostavan za pripremu, mekan i sočan, a potpuno je bez mlečnih proizvoda i jaja.
Tražite ukusan i brz desert koji je 100 odsto posan? Ovaj kolač kombinuje bogat čokoladni ukus sa prirodnom slatkoćom jabuka, a priprema je brza i jednostavna.
Idealan je za sve prilike, bilo da pravite kolač za goste ili želite slatku užinu tokom dana.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za pečenje ili obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
U drugoj činiji pomešajte pire od jabuke, biljno mleko, ulje i vanilu. Polako dodajte tečne sastojke u suve i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Sipajte smesu u pripremljeni kalup i pecite 25-30 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
Ostavite kolač da se ohladi pre sečenja. Po želji pospite malo šećera u prahu ili dekorativnih posnih čokoladnih mrvica.
Za dodatnu aromu možete dodati šaku seckanih oraha ili suvog voća u smesu prije pečenja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







