Posni kolač na vodi: Rapsodija ukusa po receptu naših baka

Raspametićete se od ukusa

21.03.2024. 08:12
  • Podeli:
bakina kuhinja kola;-65fbdc7c9b3f8.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo posni kolač na vodi.

Potrebno je:

  • 400 ml kisele  vode
  • 100 gr suvog grožđa
  • 12 kašika šećera (po želji manje)
  • 14 kašika brašna
  • 5 kašika griza
  • 1 cimet 
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 8 kašika ml. oraha
  • 4 kašika pekmeza po želji

Premaz:

  • pekmez po izboru
  • mleven i seckan orah
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U sud sipati kiselu vodu, dodati suvo grožđe, šećer i izmešati.

Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom i izjednačiti.

Ubaciti griz cimet, ml orahe i pekmez. Sve polako izmešati dobro i sipati u pleh 22 cm obložen pek papirom. 

Peći na 200 stepeni C 50-60 minuta.

Pečen kolač premazati džemom od kajsija i posuti seckanim orasima ili lešnicima. Seći potpuno ohlađen. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()