Raspametićete se od ukusa
Iz bakine kuhinje vam donosimo posni kolač na vodi.
U sud sipati kiselu vodu, dodati suvo grožđe, šećer i izmešati.
Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom i izjednačiti.
Ubaciti griz cimet, ml orahe i pekmez. Sve polako izmešati dobro i sipati u pleh 22 cm obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni C 50-60 minuta.
Pečen kolač premazati džemom od kajsija i posuti seckanim orasima ili lešnicima. Seći potpuno ohlađen.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.