Poslastica po receptu naših baka
Iz bakine kuhinje vam donosimo posni kolač sa pivom i orasima.
U vanglicu sipati brašno sa praškom za pecivo, pivo, dodati ml i seckane orahe, ulje, suvo grožđe, koricu limuna i cimet. Sve lepo izjednačiti.
Odvaditi 1/3 i dodati kakaa i malo piva da se bolje izjednači. Pleh obložiti pek papirom i sipati svetli deo, a odozgo tamni pa ih malo izmešati.
Peći na 200 stepein 40-50 minuta. Izvrnuti na dasku pa premazati malo džemom od kajsuja i posuti seckanim orasima po želji. Seći ohlađen.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.