Posni krompir iz rerne: Po bakinom receptu je sočan i aromatičan

Ručak za celu porodicu

02.10.2025. 14:15
  • Podeli:
krompir iz rerne bakina kuhinja-68de6145e39f5.webp Foto: Bakina kuhinja

Ako vam je potreban jedan vrhunski i najsočniji posni ručak, onda imamo rešenje za vas. Pravimo slojevito jelo iz rerne koje je toliko ukusno da se tepsija ogrebe. Tajna je u triku sa slojevima krompira, pirinča i povrća, natopljenim posebnim začinima. Ne odajem sve, ali garantujem da je ovaj krompir najbolji na svetu.

Pogledajte video da biste saznali kako se slažu slojevi i kako dobiti onaj vrhunski, sočni ukus.

Potrebno je:

  • 1 tikvica
  • 3 krompira
  • 1 šargarepa
  • 1 sveža paprika
  • 1 veći luk
  • 3 kašike pirinča
  • 1 kašičica suvog začina
  • ml biber
  • 1 kašika seckanog celera
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml vode
  • malo ulja

Priprema:

Tikvicu oguliti, iseći na krugove i posoliti, ostaviti deset minuta pa ocediti. Krompir oguliti i iseći na krugove. Luk iseći na krugove i staviti u vodu. Šargarepu iseći na tanke krugove, a papriku iseckati.

Tepsiju podmazati pa na dno poređati pola krompira i celu tikvicu. U sredinu staviti oceđen luk, šargarepu, seckanu papriku i opran pirinač. Dodati seckan celer sa belim lukom na lističe, pa pokriti sa ostatkom krompira.

U činiju sipati vodu, suvi začin i mleveni biber, izmešati i preliti. Preliti malo ulja peći na 230 stepeni C, sat vremena. Pokriti aluminijumskom folijom, a pred kraj otkriti da se zapeče. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()