Posni kuvani kupus: Po bakinom receptu je najslađi

Obožavaćete ga

19.12.2024. 09:04
  • Podeli:
kupus bakina kuhinja-6763d321838f8.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za posni kuvani kupus.

Potrebno je:

  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 1 veći koren celera
  • 1 veći krompir
  • 2 sveže paprike
  • 1 manji svež kupus
  • 100 ml kuvanog kupusa
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • seckan beli luk
  • crvena ml. paprika
  • suvi začin 
  • ulje

Priprema:

Propržiti sečen praziluk, šargarepu, koren celera i na kocke krompir. Dinstati, pa dodati krupne kocke kupusa.

Naliti vode i kuvati da se povrće skuva i voda uvri. Dodati kuvan paradajz i suvi začin.

Na ulju prporžiti četiri čena seckanog belog luka i jednu ravnu kašiku brašna. Čim zarumeni ubaciti ml. papriku i sipati u kupus. 

Lagano izmešati. Dodati kuvani paradajz, suvi začin i peršunov list. Nikad niste jeli slađi posni kupus.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()