Obrisaćete tanjire
Iz bakine kuhinje vam donosimo još jedan tradicionalni recept koji Srbi obožavaju, a reč je o pasulju prebrancu. Idelan ručak za celu prodicu.
Pasulj oprati u nekoliko voda, pa u jednoj ga provreti pa isprati. Naliti da se kuva. Dodati nekoliko listova lorbera i malo ulja.
Skuvan pasulj skinuti sa vatre. Na ulju propržiti crni luk secen na rezance. Dodati suvi začin da pre omekne.
Ubaciti na kraju mlevenu papriku i biber.
Na dno tepsije staviti trećinu pasilja pa pola prženog luka. Odozgo pasulj, pa luk i pasulj pritisnuti kašikom svuda.
Odozgo dodati još malo mlevene paprike, ulja i malo tečnosti što smo iscedili iz pasulja. Peći na 220 stepeni 30 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.