Posni prebranac po bakinom receptu: Aromatičan ručak za celu porodicu

Obrisaćete tanjire

18.03.2025. 12:16
  • Podeli:
pasulj prebranac bakina kuhinja 1-67d9601a1c3a3.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo još jedan tradicionalni recept koji Srbi obožavaju, a reč je o pasulju prebrancu. Idelan ručak za celu prodicu.

Potrebno je:

  • 500 gr krupnog pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • lovorov list
  • mlevena paprika
  • suvi začin
  • mleveni biber
  • ulje
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda, pa u jednoj ga provreti pa isprati. Naliti da se kuva. Dodati nekoliko listova lorbera i malo ulja.

Skuvan pasulj skinuti sa vatre. Na ulju propržiti crni luk secen na rezance. Dodati suvi začin da pre omekne.

Ubaciti na kraju mlevenu papriku i biber.

Na dno tepsije staviti trećinu pasilja pa pola prženog luka. Odozgo pasulj, pa luk i pasulj pritisnuti kašikom svuda.

Odozgo dodati još malo mlevene paprike, ulja i malo tečnosti što smo iscedili iz pasulja. Peći na 220 stepeni 30 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari (0)