Posni prebranac: Recept je proveren, a ukus savršen

Greje dušu i telo

27.03.2024. 16:44
  • Podeli:
shutterstock_604623599 pasulj, prebranac, ručark, posno-656dd211e316d.webp Foto: Shutterstock

Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.

Potrebno je:

  • 500 g krupnog pasulja
  • 500 g crnog luka
  • suvi biljni začin
  • mlevena začinska paprika
  • biber u zrnu
  • 2 dl ulja
  • so
Foto: Pixabay

Priprema:

Pasulj proberite pa ga operite i potopite vodom. Ostavite potopljeno preko noći. Sutradan kuvajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne raskuva. U tiganju, na zagrejanom ulju, pržite, oko 15 minuta, crni luk sečen na rebarca. Začinite suvim bijljnim začinom i mlevenom začinskom paprikom. U pleh ređajte red pasulja, red luka i bibera. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednji red treba da bude red luka. Po potrebi malo dosolite. Protresite pleh da ujednačite smesu. Pecite oko 20 minuta na jakoj temperaturi, pa smanjite i ostavite da se krčka. Služite uz prilog po želji. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()