Napravite preukusnu pastrmku lako i jednostavno.
Pastrmka je popularna riba koja se često koristi u raznim kulinarskim specijalitetima. Sem ukusa, ona pozitivno utiče i na zdravlje, zbog svog visokog proteinskog sastava, niske kalorijske vrednosti i mnogih mikronutrijenta koje sadrži.
Ovaj recept će vam se dopasti odmah, a tajna je u dugom mariniranju i kombinaciji sastojaka.
Isecite ribi glavu i rep, a zatim je isecite po dužini, da dobijete 2 dela i izvadite kosti. Operite i osušite ribu.
U posudi pomešajte med, senf, so i šećer, pa lepo sjedinite. Uzimte pastrmku, premažite prvo stranu gde je koža, pa stavite u tepsiju (strana sa kožom na dole), pa premažite marinadom i prednju stranu, kao i ivice.
Kada završite mariniranje ribe, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći.
Sutradan je stavite u vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni, na najvišoj rešetki, na 150°C oko 15 minuta. Čim se na vrhu ribe pojave crne pruge, spremna je.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.