Posni specijalitet iz bakine kuhinje: Kupusnik sa mladim lukom

Obožavaćete ga

25.03.2024. 21:33
  • Podeli:
bakina kuhinja pita 1-66015370d4461.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo posni specijalitet - kupusnjak sa mladim lukom.

Potrebno je:

  • 500 gr tankih kora
  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • 1 veća veza mladog luka ili 1 praziluk
  • 3  čena belog luka
  • ljuta tucana paprika
  • ml biber
  • ulje

Preliv:

  • 150 ml kisele vode
  • 1/2 praška za pecivo
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Kupus sitno iseckati, oprati dobro ukoliko je više kiseo. Na ulju propržiti seckan mladi luk pa dodati sečen kiseo kupus i pržiti na tihoj vatri bez dodavanja vode oko 30 minuta.

Dodati papriku, mleveni biber, beli luk i sve izjednačiti. U činiju sipati kiselu vodu i malo ulja kao i prašak za pecivo. Tepsiju premazati uljem, pa obložiti jednom korom i poprskati vodom.

Dodati drigu i nju poprskati i pobacati kupus. Tako do kraja. Na kraju ušuškati sa dve kore koje poprskate i premažete uljem. Iseći na kocke ili trouglove.

Premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 45 minuta. Služiti toplo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()