Savršen uz šoljicu kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
Za koru:
Za fil:
Za sirup:
Za glazuru:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje, sodu bikarbonu i šećere pa sipajte brašno i umutite. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kora prohladi pa je podelite na 2 dela. Zatim, penasto umutite margarin sobne temperature, pa umešajte biljnu slatku pavlaku. Dobro umutite. Dodajte kakao, rum i šećer u prahu, pa mikserom sjedinite. U vodi otopite šećer pa dodajte kafu i promešajte. Pustite da se ohladi, pa dodajte i rum. Koru stavite u tepsiju pa prelijte sirupom. Onda premažite filom, pa stavite drugu koru, premažite sirupom i filom, i izravnajte. U šerpici zakuvajte vodu sa šećerom, pa kada se šećer otopi, dodajte čokoladu, i kuvajte, na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Na kraju, prelijte glazurom i pospite kakaom. Stavite tiramisu u frižider da se ohladi, pa secite i služite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.