Posni uštipci: Za njihovu pripremu vam nisu potrebni ni kvasac, ni prašak za pecivo

Ništa manje ukusni od mrsnih

24.03.2023. 07:39
  • Podeli:
Posni uštipci-6414845b074a0.webp Foto: Youtube Printscreen / Ivina kuhinjica

Pravljenje uštipaka uopšte nije težak posao. Iako većina misli da je komplikovan, jer je potrebno zamesiti testo, to uopšte nije tako.

Uštipci mogu da se jedu u slanoj i slatkoj varijanti - u zavisnosti od toga šta više volite. Nije zabranjeno ni da, u toku jednog obroka, pojedete i jedne i druge.

Posni uštipci su izuzetno ukusni i podjednako dobri kao i mrsni, a s obzirom na to da je Uskršnji post u toku, isprobajte ovaj recept. Nisu vam potrebni čak ni kvasac, niti prašak za pecivo.

Sastojci:

- 400 g brašna

- 1 kašičica soli

- 1 kašika šećera

- 2 kašike ulja

- 220 ml tople vode 

Priprema:

Dodajte u brašno šećer, ulje, so i vodu, a zatim zamesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite ga oko pola sata da odstoji.

Uzimajte manje komade testa i oblikujte loptice. Rastanjite svaku oklagijom i ubacite u tiganj u kojem ste zagrejali veću količinu ulja, a zatim ih pržite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()