Ništa manje ukusni od mrsnih
Foto: Youtube Printscreen / Ivina kuhinjicaPravljenje uštipaka uopšte nije težak posao. Iako većina misli da je komplikovan, jer je potrebno zamesiti testo, to uopšte nije tako.
Uštipci mogu da se jedu u slanoj i slatkoj varijanti - u zavisnosti od toga šta više volite. Nije zabranjeno ni da, u toku jednog obroka, pojedete i jedne i druge.
Posni uštipci su izuzetno ukusni i podjednako dobri kao i mrsni, a s obzirom na to da je Uskršnji post u toku, isprobajte ovaj recept. Nisu vam potrebni čak ni kvasac, niti prašak za pecivo.

- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 220 ml tople vode

Dodajte u brašno šećer, ulje, so i vodu, a zatim zamesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite ga oko pola sata da odstoji.
Uzimajte manje komade testa i oblikujte loptice. Rastanjite svaku oklagijom i ubacite u tiganj u kojem ste zagrejali veću količinu ulja, a zatim ih pržite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







