Posno medeno srce: Ukus sa tradicijom - po bakinom receptu je savršen

Recept je proveren, a ukus priča priče

20.12.2024. 12:46
  • Podeli:
kolač bakina kuhinja-67655865091eb.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za posno medeno srce - klač sa tradicijom.

Potrebno je:

  • mere čaša od jogurta od 180 gr
  • 1,5  čaša brašna
  • 1 čaša kisele vode
  • 5 kašika ulja
  • 100 gr šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • malo muskatnog oraha
  • malo cimeta
  • 1  zrela kruška
  • 50 gr seckanih oraha

 

Još treba:

  • seckanih oraha za posipanje
  • 50 gr suvog grožđa

Priprema:

U činiju sipati kiselu vodu i prosejati brašno sa praškom za pecivo. Dodati cimet i muskatni orah nariban.

Dodati šećer i ulje, seckani orah i krušku na kockice. Sve izjednačiti i sipati u pleh obložen pek papirom.

Odozgo sipati seckane orahe. Peći na 200 stepeni C oko 40-45 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()