Podjednako je ukusan kao i mrsan, a priprema je nikad lakša
Pasulj je jedno od omiljenih jela na našim prostosima. Može spremati na različite načine, postoje mnogobrojni recepti za pasulj i vrlo često je viđen na našim trpezama.
Pripremljen u posnoj varijanti može da bude jednako ukusan kao i kada je pun mesa. Baš ovako su ga pravile naše bake, a uzrečica "prosto kao pasulj" definitivno je opravdana, jer se vrlo lako sprema.
Pasulj operite i nalijte vodom, pa ostavite da se krčka sat vremena u poklopljenoj šerpi. Prospite tu vodu, pa nalijte novu. Dodajte sitno seckanu jednu glavicu crnog luka, šargarepu, koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list i zelenu papriku. Kuvajte još sat vremena na srednjoj temperatuti.
U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno seckanu drugu glavicu crnog luka, zatim dodajte brašno, seckani beli luk i kad porumeni, dodajte alevu papriku. Skinite sa vatre i sipajte u pasulj. Dodajte začin, mleveni biber i soli po potrebi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.