Priprema ovog potaža vrlo je jednostavna.
Potaži su sve popularniji u domaćoj kuhinji, pre svega zbog brze pripreme i zato što mogu da zamene komplentan obrok.
Priprema ovog potaža vrlo je jednostavna.
Kukuruz u klipu očistite i skuvajte, zatim ohladite i skinite s klipa, a možete upotrebiti i kukuruz iz konzerve. Luk očistite i sitno naseckajte, zatim rastopite maslac, dodajte usitnjeni luk i propržite oko pet minuta na laganoj vatri dok ne omekša. Dodajte kukuruz, pileći temeljac i litar vode, pojačajte vatru i pustite da proključa, zatim smanjite vatru i nastavite kuvati još desetak minuta.
Potom izmiksajte štapnim mikserom i ponovno je vratite na vatru. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini i lagano zgusne. Na kraju umešajte i pavlaku za kuvanje. Kuvajte još dva-tri minuta uz neprestano mešanje, te dodajte so i biber po potrebi. Pripazite da ne zakuva jer bi se tako mogla previše zgusnuti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.