Lagani letnji obrok: Potaž od kukuruza

Priprema ovog potaža vrlo je jednostavna.

15.06.2023. 10:26
  • Podeli:
kukurzni potaž pixabay-648acad2a3991.webp Foto: Pixabay

Potaži su sve popularniji u domaćoj kuhinji, pre svega zbog brze pripreme i zato što mogu da zamene komplentan obrok.

Priprema ovog potaža vrlo je jednostavna.

Sastojci:

  • 40 g maslaca
  • 1 luk
  • 500 g kukuruza
  • pileći temeljac
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber
  • svež peršun
  • voda
  •  
Priprema:

 

Kukuruz u klipu očistite i skuvajte, zatim ohladite i skinite s klipa, a možete upotrebiti i kukuruz iz konzerve. Luk očistite i sitno naseckajte, zatim rastopite maslac, dodajte usitnjeni luk i propržite oko pet minuta na laganoj vatri dok ne omekša. Dodajte kukuruz, pileći temeljac i litar vode, pojačajte vatru i pustite da proključa, zatim smanjite vatru i nastavite kuvati još desetak minuta.

Potom izmiksajte štapnim mikserom i ponovno je vratite na vatru. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini i lagano zgusne. Na kraju umešajte i pavlaku za kuvanje. Kuvajte još dva-tri minuta uz neprestano mešanje, te dodajte so i biber po potrebi. Pripazite da ne zakuva jer bi se tako mogla previše zgusnuti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()