Potaž od povrća: Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu

Zagrejaće vam i dušu i telo

24.10.2024. 17:55
  • Podeli:
Potaž od paradajza (1)-63ea461fc68ff.webp Foto: Pixabay

Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je:

  • 6 šargarepa
  • 1 jabuka
  • 2 manje tikvice
  • 2 1/2 šolje vode
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • pola kašičice kurkume
  • prstohvat cimeta
  • 1-2 kašičice morske soli

Priprema:

Šargarepu, tikvice i jabuku očistite i isecite. U šerpu sa vodom dodajte začine i sečeno povrće. Sve dobro promešajte, pa ostavite da provri. Zatim, smanjite temperaturu kuvanja, pa ostavite da lagano vri još 25 minuta, tj.dok šargarepa ne omekša. Ubacite u blender i izblendajte, sve dok ne dobijete potaž. Služite toplo uz prilog po želji. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()