Svi je obožavaju
U gastronomskom svetu stalno se traže načini da se smanji broj kalorija za one koji žele da smršaju, a da jela opet ostanu klasična i nepromenjenog ukusa.
Evo jednog sjajnog recepta zbog kog neće morati da se odričete svog omiljenog parčeta pice.
Sastojci
800 g karfiola
2 jaja
200 g gaude
so, biber, bijeli luk u prahu
2 kašike ulja
nadjev po želji
Priprema
Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna pirinča ili narendajte.
Usitnjen kratko propržite na ulju. (oko 10 min) Začinite po želji. Oostavite da se prohladi, te dodajte jaja i rendani sir.
Smesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu veličine oko 30 cm.
Stavite peći u zagrejanu rernu na 250°C oko 15 min, dok testo ne promeni boju.
Tek na pečeno testo možete staviti dodatke za picu – šunku, sir ili nešto drugo.
Vratiti u rernu na 5-8 min dok se sir ne otopi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.