Slave su uveliko tu i predstoje nam veliki praznici, a ti dani su nezamislivi bez omiljene ruske salate na trpezi
Recept za rusku salatu je 1860. godine osmislio profesionalni kuvar Lucijen Olivije.
Ruska ili Olivije salata je jedna od najpoznatijih u celom svetu, a recept je svima poznat.
Postoji mrsna i posna verzija ruske salate i ne zna se koja je ukusnija, a danas mnogi pokušavaju da joj poboljšaju ukus dodajući neke sastojke za koje se često ispostavi da su suvišni.
Tajna savršeno ukusne ruske salate krije se u pravilno iseckanom povrću, kao i dodatku jogurta.
Možda deluje čudno, ali ako želite da ruska salata bude ukusnija, potrebno je da povrće isečete tako da bude iste veličine ili bar približne. Zrno graška je prava veličina.
Ruska salata ume da bude teška za stomak, a za to su uglavnom kriva žumanca i majonez. Savetujemo vam da koristite samo belanca i salata će odmah biti lakša za stomak, ali i za nijansu ukusnija.
Kao što smo malopre pomenuli majonez rusku salatu čini teškom, pa predlažemo da ga zamenite grčkim jogurtom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.