Prava stvar za štedljive domaćice: Recept za meksički pirinač

Sprema se očas posla, a ukus je savršen

22.09.2024. 13:08
  • Podeli:
pirinač ručak-66effabbe476e.webp Foto: Pixabay

Meksički pirinač je fino začinjen i jednostavan obrok, koji se vrlo lako pravi.

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 195 g suvog belog pirinča dugog zrna
  • 195 g luka, isečenog na kockice
  • 480 ml vode
  • 150 ml paradajz sosa (150 ml)
  • 2 kašičice paradajz bujona
  • 1½ kašičica mlevenog belog luka
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašika korijandera

Priprema:

Za meksički pirinač u velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj temperaturi. Dodajte pirinač, i kuvajte, neprestano mešajući, dok ne porumeni, 2 do 3 minuta. Umešajte luk, vodu, paradajz sos, dve kašike bujona, beli luk, kim i so. Puste da proključa na jakoj vatri.

Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte dok ne omekša, oko 20 minuta. Skinite sa vatre. Ostavite da stoji, pokriveno, 5 minuta. Razmutite viljuškom i po želji ukrasite peršunom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()