Jednostavan recept za savršen ručak.
Ukućani će biti oduševljeni kada pripremite ovo slasno jelo. Recept nije težak, nemojte se plašiti, čak i neiskusnim domaćicama uz naše savete lako će biti da ga naprave.
Odličan je izbor za ručak, bilo da želite da ga pripremate za ukućane, ili za goste. Odvojite malo vremena i napravićete pravo savršenstvo.
Pospite so, biber i slatku papriku sa obe strane šnicli, pa ih pržite u tiganju na malo masnoće, sve dok ne porumene sa obe strane. Stavite seckane pečurke i praziluk u poseban tiganj i pržite nekoliko minuta, a zatim dodajte beli luk koji ste prethodno izgnječili.
U tiganj sa pečurkama i prazilukom stavite proprženo meso, zatim dodajte lovorov list, mlevenu papriku i prelijte sve bujonom. Ostavite poklopljeno da se krčka na laganoj vatri, najmanje sat vremena.
Sjedinite mleko sa slatkom pavlakom i dve kašičice brašna i sipajte u tiganj sa mesom, pa začinite solju, biberom i slatkom pavlakom. Sve mešajte dok se sos ne zgusne.
File služite uz pirinač ili krompir.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.