Savršen ručak za celu porodicu
Iz bakine kuhinje posne punjene paprike u belom sosu.
Luk iseckati, šargarepu izrendati i šampinjone iseckati na kockice, pa propržiti na ulju. Kad se proprži skinut sa vatre.
Dodati baren pirinač, krompir na kockice, slatku i tucanu papriku. Izjednačiti. Po želji suvi začin, mleveni biber i celerov list. Sve izjednačiti. Paprike oprati, izvaditi seme i puniti paprike kašikom.
Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u šerpu ili vatrostalnu činiju pa dodati vode do pola paprika. Premazati uljem, poklopiti folijom ili poklopcem i peći u rerni na 220 stepeni C 50 minuta. U tiganj sipati malo ulja i staviti kašiku brašna i 2-3 seckana čena beloga luka.
Kad malo zarumeni sipati vode toliko da se formira ređi sos. Dodati u njega suvog začina pa izvaditi paprike iz rerne i preliti.
Vratiti u rernu još pet minuta. Servitati toplo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.