Bez daljeg odlaganja, zaronimo u ovu jednostavnu, ali neodoljivu kombinaciju.
Uživajte u bogatom spoju sočnih pilećih bataka i kremastog umaka od luka i pavlake s ovim jednostavnim receptom. Ova jelo će sigurno očarati vaše nepce svojom punoćom ukusa i mirisom koji se širi kroz kuhinju dok se priprema.
Sa svakim sočnim zalogajem ćete doživeti savršenu harmoniju između sočnog mesa i bogatog umaka, čineći ovaj recept idealnim izborom za porodičnu večeru ili ručak.
Bez daljeg odlaganja, zaronimo u ovu jednostavnu, ali neodoljivu kombinaciju.
Piletinu posoliti, dodati biber, papriku i sve izmešati. U tiganj staviti ulje, pa pržiti batake i dodavati po malo vode dok ne omekšaju, pa ih zapeći.
U šerpu sipati ulje. pa ubaciti seckan luk i papriku i pržiti. Dodati beli luk, začin, alevu papriku, kari, đumbir i na kraju kiselu pavlaku. Sos možete ostaviti u tom stanju ili ga dodatno izblendati štapnim mikserom da bude kompaktniji.
Predlog je i da napravite krompir pire, pa ga stavite na sredinu većeg tanjira izdubite kašikom, pa u sredinu stavite sos, a okolo poređajte zapečene batake. Služite uz salatu i uživajte!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.