Veoma jednostavan, izdašan, neverovatno ukusan obrok, za čiju pripremu uopšte ne treba mnogo vremena
Ukoliko ne znate šta biste lepo pripremili za ručak, recepti za piletinu u pavlaci i siru će vas oduševiti i zasititi.
Pritom, za pripremu vam uopšte ne treba mnogo vremena.
Prvo zato što je veoma jednostavan, izdašan, neverovatno ukusan obrok, što zavisi od namirnica koje koristite. A savet je da koristite sveže pileće meso.
Suvu slaninu iseckajte na kockice. Tiganj podmažite uljem, pa propržite slaninicu dok ne porumeni.
Dodajte isfiletirano meso. Sipajte malo vode, pa dinstajte da omekša. Zapecite sa jedne i druge strane. Izvadite meso, pa u šerpu dodajte ostatak ulja, ubacite brašno i izgnječen beli luk da krem dobije boju.
Dodajte mleko i vodu i mešajte da ne zagori, iznešajte pavlaku i sir pa ubacite u sos i izjednačite, ubacite suvi začin, origano mleven biber i vratiti na šporet. Ubacite meso i na veoma laganoj vatri prokrčkajte minut-dva.
Pred kraj dodajte dva-tri lista kačkavalja da se istopi. Pospite sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.