Pravi se brzo, pamti se dugo: Piletina u pavlaci i krem siru

Veoma jednostavan, izdašan, neverovatno ukusan obrok, za čiju pripremu uopšte ne treba mnogo vremena

09.04.2023. 13:44
  • Podeli:
Piletina u pavlaci 2-642eb7496a0d2.webp Foto: Youtube Printscreen / Uradi Sama- Ideje za kreativce

Ukoliko ne znate šta biste lepo pripremili za ručak, recepti za  piletinu u pavlaci i siru će vas oduševiti i zasititi. 

Pritom, za pripremu vam uopšte ne treba mnogo vremena.

Prvo zato što je veoma jednostavan, izdašan, neverovatno ukusan obrok, što zavisi od namirnica koje koristite. A savet je da koristite sveže pileće meso.

Potrebni sastojci:
  • 1 pileće belo meso
  • 2 lista suve slanine
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 3 lista kačkavalja
  • 1 kašika nekog sirnog namaza
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • suvi začin
  • origano
  • peršunov list
  • mleven biber
  • po želji tucan ljuta paprika
  • 50 ml ulja
Priprema:

Suvu slaninu iseckajte na kockice. Tiganj podmažite uljem, pa propržite slaninicu dok ne porumeni.

Dodajte isfiletirano meso. Sipajte malo vode, pa dinstajte  da omekša. Zapecite sa jedne i druge strane. Izvadite meso, pa u šerpu dodajte ostatak ulja, ubacite brašno i izgnječen beli luk da krem dobije boju.

Dodajte mleko i vodu i mešajte da ne zagori, iznešajte pavlaku i sir pa ubacite u sos i izjednačite, ubacite suvi začin, origano mleven biber i vratiti na šporet. Ubacite meso i na veoma laganoj vatri prokrčkajte minut-dva.

Pred kraj dodajte dva-tri lista kačkavalja da se istopi. Pospite sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()