Praznična juneća supa: Ona bakina najlepša, da cela kuća zamiriše

Naučite da kuvate najbolju supu na svetu

Autor: Web UNA TV
01.01.2025. 18:39
  • Podeli:
domaća supa bakina kuhinja-67757c9969ddd.webp Foto: Bakina kuhinja

Nema ničeg lepšeg nego da posle lude noći i provoda pojedete za ručak bakinu juneću supu. Onu domaću, što se kuva dugo i što ima poseban ukus. 

Takav recept dobili smo od baka Jelene Petrović i pripremili za vas. Pratite video uputstvo i budite bez brige, spremićete je sigurno dobro. 

Potrebno je:

  • 600 g junetine, rebra, može i malo kosti
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veći celer
  • 1 veći peršun
  • 1-2 manja krompira
  • 1 prepečeni luk
  • biber u zrnu
  • domaći rezanci ili knedle
  • so
  • malo suvog začina
  • peršunov list

 

Priprema:

U lonac staviti meso i povrće krupnije sečeno. Naliti hladnom vodom i kuvati na tihoj vatri oko 1,5 sat, procediti, pa vratiti na šporet. Zatim dodati so, začin i rezance ili napravite knedle.

Pred kraj ubaciti seckan peršun. 

Meso i zelen služiti uz paradajz sos kao rinflajš.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()