Prebranac po receptu naših baka: Ovako je najslasniji

Ukoliko pratite bakin recept, uspeće i vama

03.05.2024. 10:02
  • Podeli:
prebranac pasulj, bakina kuhinja-663499cdf040e.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za najslađi pasulj prebranac. Po ovom receptu će vam sigurno uspeti.

Potrebno je:

  • 500 gr pasulja tetovca
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 2 glavice belog luka
  • lovorov list
  • biber u znu
  • mleven biber
  • so
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Pasulj oprati dobro, i skuvati u prvoj vodi i prosuti pa naliti drugu vodu, sipati dve kašike maslinovog ulja, lovorov list, biber u zrnu, pa staviti da se pasulj kuva.

Ostaviti malo vode.

U tiganj sipati 50 ml ulja  i na rebarca iseći crni luk da se izdinsta, dodati seckan beli luk, dodati mlevenu crvenu papriku, so mleveni biber i sve izmešati.

U đuveč sipati malo pasulja pa dodati luk, pasulj, luk, pasulj. Odozgo sipati malo ulja i paprike, pa preliti. Staviti u rernu na 220 stepeni C da se pasulj zapeče oko 30 minuta.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()