Predjelo posle koga nećete morati da ručate: Slana torta od sezonskog povrća

Sa pečenim paprikama je najukusnija

11.11.2024. 13:49
  • Podeli:
shutterstock_14993134 slana torta, sendvič torta, predjelo, specijalitet, sendvič torta-65d9cc8df1412.webp Foto: Shutterstock

Rapsodija ukusa koja se lako pravi, a držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:

  • 5-6 crvene pečene paprike 
  • 2 jaja 
  • prezle i brašno po potrebi
  • 250 g kravljeg sira
  • 1 kisela pavlaka 
  • 100 g majoneza
  • 4-5  kiselih krastavaca
  • 2 kuvana jaja 
  • 200 g šunke

Priprema:

Rasecite pečene paprike na pola. Posolite pa uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezle te ih ispohujte. Paprike ostavite na papirnom ubrusu da upije višak masnoće. Iseckajte sitno šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja te ih sjedinite sa pavlakom, majonezom i izgnječenim sirom. Ređajte paprike u plastičnu posudu dok ne pokriju dno pa ih zatim premažite filom. Ponovite postupak 2-3 puta dok ima materijala. Tortu ohladite u frižideru zatim je prevrnite iz posude. Ukrasite po želji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()