Može da bude i prilog, ali i doručak
Meksička salata se tradicionalno bazira na kombinaciji indijanske i španske kuhinje. Zbog toga imajte u vidu da meksička salata ne može biti to što jeste bez pasulja i kukuruza, kao i bar malo ljute papričice.
Meksička salata je veoma zdrava, a njene nutritivne i vitaminske vrednosti zavise od sastojaka koje u nju dodate.
Takođe je veoma popularna kao dodatak kuvanoj ili pečenoj piletini i najukusnija je kad se posluži hladna. Prvenstveno jer će vas osvežiti, a potom i zbog činjenice da, što duže sastojci odstoje tako sjedinjeni, više će ispustiti svoj sok i upiti sok ostalih sastojaka, te će sama meksička salata dobiti jaču aromu.
Zbog toga ne bi bilo loše da ovu salatu pripremite bar pola sata pre serviranja.
Pasulj i kukuruz dobro ocedite da ne ostane soka i stavite u činiju.
Luk, paradajz i papriku isecikajte na kockice pa dodajte u istu činiju. Ubacite i tunjevinu.
Začinite po želji, na kraju dodajte sirće i ulje pa dobro promešajte.
Kako bi lepše izgledala kada je poslužite, možete je dekorisati u listovima zelene salate.
Ostavite oko pola sata u frižider.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.