Predlog za malo jaču večeru: Sataraš sa patlidžanima

Nešto ukusno nakon isrpljujućeg dana

12.05.2023. 20:01
  • Podeli:
povrće pixaxby-645e62a0b1ac0.webp Foto: Pixabay

Predlog za malo jaču večeru nakon iscrpljujućeg dana - za sve koji su ostali bez energije i treba im nešto što će ih dići na noge. Ako ste umorni došli s posla, ovo je pravi obrok za vas.


  • Sastojci:
       700 g patlidžana
       3 paprike
       2 tikvice
       3-4 paradajza
       1 crni luk
       3 čena belog luka
       1/2 ljute papričice
       1 kašičica slatke paprike
       1 kašičica sušenog bosiljka
       1 kašičica sušenog korijandera
       2 kašičice šećera
       malo peršuna
  •  

Priprema:
Patlidžan isecite i stavite u posudu, pa posolite. Ostavite desetak minuta da odstoji.

U tiganju na maslinovom ulju propržite crni luk iseckan na rebarca, začinite, a kada on omekša dodajte seckanu papriku i tikvice. Promešajte i poklopite, pa kuvajte 10 minuta. Dodajte patlidžan koji ste oprali i ocedili, pa promešajte i kuvajte još 15 minuta, prenose Nezavisne.

Nakon toga dodajte isečen paradajz i šećer, promešajte i ponovo poklopite, pa kuvajte još 10 minuta. Stavite i mleveni beli luk, pa i ljutu papričicu isečenu na kolutove. Promešajte i ostavite još dva minuta. Pospite seckanim peršunom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()