Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, to zna svaka domaćica.
Ovo je recept za preliv koji koriste profesionalni pekari.
- 8 kašika brašna
- 1 suvi kvasac
- 2 šolje mleka
- 1 šolja ulja
- so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.