Budi sva čula
Foto: Bakina kuhinjaOva pita sa sirom je sočna mekana i mirisna Isečena na kocke pre pečenja praktična je za posluživanje.
Sastojci:
Za fil:
Za premazivanje kora:
Za preliv:
Za posipanje (opciono):

Pripremite fil u velikoj činiji, pomešajte sitni sir, jaja kiselu pavlaku i ulje, dobro sjedinite beli luk u prahu (ili iseckan sveži beli luk) so i biber, šunku i sve dobro promešajte.
Pripremite premaz za kore u manjoj posudi pomešajte ulje i gaziranu vodu ili prskajte uljem i vodom iz prskalice.
Pripremite preliv u činiji, umutite jaja viljuškom dodajte hladno mleko, kiselu pavlaku (ili jogurt) i ulje dobro promešajte, u smesu dodajte griz.
Složite pitu u nauljenu tepsiju, prvu koru stavite na dno, premažite je smesom od ulja i vode preko nje stavite drugu koru, ponovo premažite na treću koru. Ravnomerno rasporedite deo fila od sira nastavite da ređate kore na ovaj način, dve kore se premazuju uljem i vodom pa na sledeću koru ide fil od sira, ponavljajte dok ne potrošite sve kore i fil.
Pre nego što stavite pitu u rernu isecite je na kocke ili rombove ravnomerno prelijte isečenu pitu pripremljenim prelivom. Pazite da preliv uđe između isečenih komada, ostavite pitu da odstoji petnaestak minuta, da kore malo upiju preliv.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C (350°F) oko 35-45 minuta ili dok pita ne dobije lepu zlatno-braon boju i preliv se ne stegne po želji. Pospite po vrhu malo susama ili kima.
Ostavite pitu da se malo prohladi pre posluživanja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







