Pileći file nikad ukusniji nije bio nego spremljen na ovaj način i poslužen uz pire krompir.
Deca obožavaju pileće belo meso, a ono je opet toliko jednostavno za pripremu da je uvek naš prvi izbor kada spremamo novo jelo.
Isprobajte ovaj način pripreme pilećeg filea i uživajte u kompletnom obroku.
- 500 grama pilećeg filea
- 500 grama neutralne pavlake za kuvanje
- 400 grama šampinjona
- so i biber
- 500 grama krompira
- 100 ml mleka
- 50 grama maslaca
- piletina
Piletinu iseckajte na kockice, pa je stavite u tiganj da se prodinsta dok ne dobije žutu boju. Pečurke operite, očistite i iseckajte na listiće. Zatim ih dodajte u piletinu i dinstajte oko 10 minuta.
Dodajte so i biber, a potom i neutralnu pavlaku i pustite sve da se krčka oko 10 minuta.
Krompir skuvajte, zatim ga procedite i dodajte mu maslac i mleko. Izmešajte i dodajte začine.
Poslužite toplo uz salatu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.