Dodajte tome i fantastičan domaći preliv
Mladi krompirići i sočna piletina -šta poželeti više za nedeljni ručak.
- 700 gr piletine
- 1 kašičica ml. paprike
- 1 kašičica začina za piletinu
- ulje, so
- 1 kg mladih krompirića
- 100 gr maslinki
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
- 1 mladi luk
- mala vezica peršunovog lista
- 1 mala ljuta papričica
- 3 veća čena belog luka
Piletinu posoliti, dodati začin za piletinu, mlevenu papriku, ulje i poređati u podmazan pleh. Krompiriće posoliti, dodati malo paprike, ulja i poređati u pleh pored piletine. Peći na 220 stepeni C,oko 50-60 minuta da lepo porumeni. Pred kraj, piletinu premazati soja sosom, i vratiti u rernu i dopeći. Izvaditi iz masnoće .
U blender staviti najpre tečnije namirnice: pavlaku, majonez, senf, mladi luk, papričicu, beli luk, maslinke, peršunov list i malo soli. Izblendati.
Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.