Preukusna piletina na italijanski način je idalan ručak za celu porodicu

Služite sa povrćem ili salatom.

14.03.2023. 10:34
  • Podeli:
Piletina (1)-63f5fc4cc3f2f.webp Foto: Pixabay
Za ovo ukusno jelo neophodni su vam sledeći sastojci:
  • 2 jajeta
  • 3 čena belog luka
  • so
  • 100 grama prezli
  • 50 grama parmezana
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 500 grama pilećih grudi

Za sos:
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašičice paradajz pirea
  • so, biber
  • malo šećera
  • 1 kašičica italijanske mešavine začina

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte beli luk, peršun i so. Meso uvaljajte u marinadu i ostavite 15-30 minuta.

Spremite smesu za pohavanje. Pomešajte prezle, beli luk u prahu i parmezan. Uvaljajte meso u poh. Zatim pržite na masti, dok ne dobiju žutu boju, odnosno dok ne budu gotove. 

Stavite gotovo meso u vatrostalnu posudu. Napravite sos tako što ćete izdinstati luk, zatim dodajte beli luk, paradajz pire, so, biber i malo na vrh kašike šećera. Kratko dinstajte, pa dodajte italijansku mešavinu začina. 

Sipajte sos preko mesa, pa stavite preko komade mocarele. Pecite u rerni na 250°C nekih 15 minuta ili dok se mocarela ne istopi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()