Pripremite jeftin i brz obrok: Oduševiće vas recept za najukusnije riblje pljeskavice

Riblje pljeskavice su jednostavne, ukusne i pristupačne, a mogu biti odličan ručak ili večera za celu porodicu

28.02.2025. 10:48
  • Podeli:
riblje pljeskavice shutterstock-67c1944d4c285.webp Foto: Shutterstock

Riblje pljeskavice su odličan izbor za brz i ukusan obrok, a budući da se mogu pripremiti i od jeftinijih vrsta ribe, poput skuše ili oslića, neće vam opteretiti budžet.

Uz dodatak začina, luka i prezle ovo jelo se lako priprema i lako prilagođava različitim ukusima. Riblje pljeskavice se obično prže do zlatne boje, što im daje hrskavu koricu, dok unutrašnjost ostane sočna i puna ukusa, a možete ih poslužiti sa kriškom limuna i sosom po želji.

Riblje pljeskavice su jednostavne, ukusne i pristupačne, a mogu biti odličan ručak ili večera za celu porodicu. Detaljan recept, koji prenosimo sa sajta Index.hr, pogledajte u nastavku:

Sastojci:

 
  • 500 g fileta oslića (ili neke druge ribe)
  • 1 manji krompir
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezle (po potrebi više, u zavisnosti od konzistencije smese)
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika sušenog origana ili majčine dušice
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

Ako ste kupili celu ribu, prvo je dobro očistite, a ako ste kupili filete, usitnite ih u blenderu ili naseckajte nasitno. Krompir oljuštite i skuvajte, a kada se ohladi, zgnječite ga u pire. Crveni i beli luk naseckajte nasitno.

U dubljoj posudi pomešajte usitnjenu ribu, pire od krompira, naseckani crveni i beli luk, senf, origano (ili majčinu dušicu), jaje, so i biber. Dodajte prezlu i sve dobro promešajte.

Foto: Pixabay

Po potrebi dodajte još prezle, a zatim mokrim rukama oblikujte pljeskavice. Od ove smese dobićete četiri veće ili osam manjih pljeskavica.

U tiganju zagrejte ulje, pa pljeskavice pržite na srednje jakoj vatri 4 do 5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave.

Pljeskavice poslužite s limunom, svežim povrćem, ili uz neki fini umak po želji, poput tartar sosa ili umaka od jogurta. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari (0)