Recept iz bakine kuhinje
Sezona je jagoda, a osim u svežem izdanju, ovi crveni slatki plodovi neodoljivi su i u džemu.
Zato vam donosimo recept za onaj iz bakine kuhinje.
Jagode dobro oprati i preseći na pola.
U veću šerpu sipati pola jagoda, pa odozgo dodati pola šećera, pa ostatak jagoda. Staviti na šporet i kuvati na srednjoj temperaturi, mešajući.
Skidajte sve vreme penu.
Pred kraj po želji izmiksajte parčiće miks štapićem. Kuvati da se zgusne. Probati tako što izvadite dve kašike džema na tanjir, pa ohladiti. Ako je gust da pada sa kašike u komadu - gotov je.
Sipajte u oprane tegle, dobro zatvorite i stavite u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Izvaditi kad se ohladi rerna i tegle u njoj.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.