Ukus projare sa lešnikom je fantastičan, a recept veoma lak za spremiti
Tražite li brz, jednostavan i neodoljivo ukusan obrok? Ne tražite dalje, na pravom ste mestu!
Ova projara s grizom i lešnicima je prava poslastica koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Mekana, sočna i bogata ukusom, projara je savršena za doručak, ručak ili večeru. Bilo kao glavni obrok ili kao dodatak.
Seckani lešnici dodaju poseban ukus ovoj proji i rastresitost. Lešnici su takođe bogati zdravim mastima, proteinima i vlaknima, što ovu proju čini ne samo ukusnom, već i hranjivom.
Umutiti jaja tako što ćete prvo umutiti belanca u šam, pa u taj šam dodati griz sa praškom za pecivo. Nakon toga u to sipati kukuruzno brašno. Ubaciti ulje i jogurt i izdrobljen sir. Nakon toga viljuškom malo razmutite žumanca i dodajte ih u smešu, kao i kačkavalj izrendani.
Posoliti smesu po želji i dobro je izmešati. Nakon toga sipati lešnik i sve promešati kašikom. Ako vam bude suva smesa, dodajte još malo jogurta.
Sipati u pleh prečnika 24 centimetara obložen pek papirom. Peći na 220 stepeni u zagrejanoj rerni 40 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.