Dodajte svinjsku mast i ispašće savršena
Recept će uspeti svima, pa i potpunim početnicima a kad jednom napravite, pravićete stalno.
U jednoj posudi pomešajte žumanca sa šećerom, a zatim dodajte celo jaje, prašak za pecivo, mleko i mast. Umešajte brašno u sjedinjenu smesu pa zamesite testo. Onda ga razvaljajte i podelite na dva jednaka dela. Polovinu testa prebacite u kalup za pečenje koji ste prekrili papirom. Zatim izbodite i pecite 10 minuta, izvadite i prekrijte pripremljenim nadevom.
Ogulite, očistite i izrendajte jabuke. Ostavite da odstoje pola sata pa ih rukama iscedite. Sok sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kad provri, kuvajte još 10 do 15 minuta, dok ne dobijete gust sirup. U prohlađen sirup dodajte jabuke, cimet i griz pa promešajte. Drugu polovinu testa razvaljajte na pek papiru, preokrenite na nadev i odstranite papir. Pecite 20 minuta na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 25-30 minuta. Prohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu pre služenja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.