Što bi rekle naše bake, olizaćete i prste i šerpu.
Za ovu poslasticu morate biti spretni i veoma brzi. Što bi rekle naše bake, olizaćete šerpu.
Potrebno je:
Susam sipajte zajedno sa brašnom u veći pleh pa ga malo prepecite u rerni toliko da dobije krem boju. Kad se prohladi sameljite ga u nekom blenderu ili mašini za kafu.
U šećer sipajte vodu, dodajte vanilu i kuvajte da se lepo ušpinuje. Jednu po jednu kašiku ubacujte pastu i brzo mešajte zicom. Brzo se steže pa morate biti brzi i snažno mešati. Kalupi moraju biti spremni i obavijeni pek papirom koji visi preko kalupa.
Čim sve izjednačite sipajte brzo u kalupe, U sredinu možete ubaciti rastopljenu čokoladu. Pokrite sa hartijom koja visi preko pa pritisnite malo rukama da slegne. Ostavite da se ohladi pa u frižider.
Okrenite naopako kalupe, sklonite hartiju i secite po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.