Odlično bi bilo da kod kuće imate i domaći džem
Mnogima od nas su čokoladni kolači omiljeni. Pa čak i kada su posni.
Štaviše, nemojte misliti da zbog posnih namirnica gube na ukusu. Baš naprotiv, jednako su ukusni i, verujte nam, neće se baciti.
Jedan od popularnijih, a posnih kolača jeste i čuveno medeno srce.
Dobra stvar je što je prilično lako napraviti ga. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a većinu, verovatno, već i imate kod kuće.
Sjajno bi bilo i da imate domaći džem. Dakle, odvojte malo vremena i pripremite ovu čokoladno-medenu čaroliju.
Brašno, šećer, cimet i kakao pomešajte, a kiselu vodu sjedinite zasebno sa džemom, a zatim tu dodajte sodu bikarbonu, promešajte i sipajte u smesu sa brašnom. Nakon što sve dobro sjedinite, sipajte smesu u kalup, koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj redni na 200 stepeni oko 15-ak minuta. Kolač premažite džemom, a preko toga izrendajte posnu čokoladu, zatim sipajte preostalu smesu za koru i pecite još 15 minuta. Kada kolač bude gotov, prelijte ga glazurom od čokolade, a nju ćete dobiti kada zajedno istopite čokoladu i ulje.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.