Puding kolač sa smokvama: Kremast i lagan desert koji pomera granice dobrog ukusa

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu

07.09.2025. 17:15
  • Podeli:
shutterstock_124743529 smokve kolač sa smokvama puding-68bd99c788af9.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za sočan kolač sa smokvama, kom retko ko može odoleti.

Potrebno je:

Za koru:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin-šećer
  • 100 g putera
  • 1 jaje

Za fil:

  • 1/2 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 g šećera
  • 800 g pavlake
  • 300 g smokava

Priprema:

Izmrvite prstima puter, dodajte brašno i ostale sastojke. Umesite prhko testo i umotajte ga u providnu foliju. Ostavite u frižideru sat-dva. Razvaljajte testo i prebacite ga u namašćen i brašnom posut kalup. Za fil skuvajte mleko sa šećerom. Dodajte puding. Dok je još vreo, sipajte pavlaku sobne temperature. Dobro umutite mikserom. Testo razvaljajte oklagijom, a fil prelijte preko. Pecite oko sat na 180 stepeni. Ohlađeni kolač dekorišite svežim smokvama.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()