Zaljubićete se na prvi zalogaj
Jede vam se nešto slatko, a ne znate šta da napravite? Napravite puf puf krofne. Osvojiće vas od prvog zalogaja.
U maloj posudi rastvorite kvasac u oko 1/4 šolje tople vode. Ostavite da odstoji oko 5-10 minuta dok ne postane penasta. U većoj činiji pomešajte brašno, šećer, muskatni oraščić i prstohvat soli. Sipajte mešavinu kvasca u suve sastojke. Postepeno dodajte preostalu mlaku vodu uz mešanje.
Nastavite da mešajte dok ne dobijete glatko i blago rastegljivo testo. Pokrijte činiju čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se testo diže na toplom mestu oko 1 sat. Trebalo bi da se udvostruči. U dubokom loncu ili tiganju zagrejte biljno ulje, a zatim rukama ili kašikom grabite male delove testa i pažljivo ih ubacite u vrelo ulje.
Možete koristiti palac da gurnete testo sa kašike u ulje, stvarajući okrugli oblik. Pržite ih dok ne poprime zlatnosmeđu boju sa svih strana, povremeno ih okrećući kako biste obezbedili ravnomerno kuvanje. Ovo bi trebalo da traje oko 2-4 minuta. Pržene lisnate pufove izvadite iz ulja šupljikavom kašikom i stavite ih na tanjir obložen papirnim ubrusima da se ocedi višak ulja. Pustite da se puf malo ohladi pre serviranja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.