Lako se prave, za svega dvadesetak minuta
Pečene paprike su mnogima omiljena hrana tokom letnjih meseci, a mi vam danas donosimo recept baka Jelene Petrović za punjene pečene paprike u tiganju.
Lako se prave, za svega dvadesetak minuta i nećete se nimalo namučiti.
Paprike oprati, pa im iseći vrhove drški. Pri vrhu svaku papriku raseći do pola pa u nju upakovati listove šunke, kocke sira, paradajz i kačkavalj. Ko voli može da stavi i kulen, a ne šunku.
Pritisnite papriku da se zatvori, pa je ređajte u tiganj. Poklopite i pržite na tihoj vatri da paprike lagano odmekane i da se lepo zapeku sa obe strane. Pred kraj pečenja preko paprika stavite beli luk.
Posolite i stavite na njih suvi začin, kao i malo peršuna. Izvadite na tanjir hvataljkom, a onda prelijte preko paprike moču iz tiganja.
Servirajte toplo, naš predlog je uz pavlaku ili kiselo mleko.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.