Punjena paprika iz tiganja: Sočni letnji ručak za celu porodicu

Lako se prave, za svega dvadesetak minuta

Autor: Web UNA Srbija
26.07.2024. 11:10
  • Podeli:
paprika bakina kuhinja-66a362a0f29ad.webp Foto: Bakina kuhinja

Pečene paprike su mnogima omiljena hrana tokom letnjih meseci, a mi vam danas donosimo recept baka Jelene Petrović za punjene pečene paprike u tiganju. 

Lako se prave, za svega dvadesetak minuta i nećete se nimalo namučiti. 

Potrebno je:

  • nekoliko svežih paprika
  • 100 g šunke
  • 100 g tvrđeg sira
  • kolutovi paradajza
  • može malo kačkavalja
  • 3 čena belog luka
  • malo suvog začina
  • ulje

Priprema:

Paprike oprati, pa im iseći vrhove drški. Pri vrhu svaku papriku raseći do pola pa u nju upakovati listove šunke, kocke sira, paradajz i kačkavalj. Ko voli može da stavi i kulen, a ne šunku. 

Pritisnite papriku da se zatvori, pa je ređajte u tiganj. Poklopite i pržite na tihoj vatri da paprike lagano odmekane i da se lepo zapeku sa obe strane. Pred kraj pečenja preko paprika stavite beli luk. 

Posolite i stavite na njih suvi začin, kao i malo peršuna. Izvadite na tanjir hvataljkom, a onda prelijte preko paprike moču iz tiganja. 

Servirajte toplo, naš predlog je uz pavlaku ili kiselo mleko. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()