Punjeni aromatični hleb - obrok kojim će svi ukućani biti zadovoljni

Spreman za tili čas

11.04.2023. 08:40
  • Podeli:
Punjeni hleb-642ebbbc1f7f8.webp Foto: Youtube Printscreen / Sherpica Recipes

Ne postoji ništa lepše od mirisa pečenog domaćeg hleba, svi volimo vruće testo.

A tek ako mu dodamo kačkavalj i obogatimo ga mirisom belog luka. Na sve to dodajte kulen ili neku domaću slaninicu, ali može i šunka.

Na pripremu ćete potrošiti svega 15 minuta, a dobićete savršen doručak, pa šta više poželiti?

Sastojci:

- hleb - najukusniji će biti domaći, ali možete iskoristiti i bilo koji stari hleb

- 200 gr kačkavalja

- 200 gr kulena

Za premazivanje:

- 150 gr maslaca

- pola veze svežeg peršuna

- 4 čena belog luka

Priprema:

Nožem zaseći hleb, ali ne do kraja. Potrebno je napraviti mrežu sastavljenu od kockica veličine od oko 2,5 centimetara.

U svaki razrez ubacite po parče sira i kulen.

U posebnoj činiji pomešajte maslac, seckani peršun, beli luk pa posolite. Sve lepo promešajte pa hleb premažite i ovom smesom.

Hleb prekrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 20 minuta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()