Punjeno fino penasto pecivo sa jogurtom: Baka za vas ima recept koji budi sva čula

Nećete se mnogo namučiti sa pripremom, a uživanje će biti nemerljivo

26.08.2024. 10:52
  • Podeli:
punjeno fino penasto pecivo sa jogurtom, 26 avg 2024  - foto Bakina kuhinja-66cc412a39a29.webp Foto: Bakina kuhinja

Em miriše, em je ukusno, em lepo izgleda - sa bakinim receptom za punjeno fino penasto pecivo sa jogurtom jednostavno nema greške.

Sastojci:

  • 300 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 1 jaje
  • 3 kašike rastopljenog maslaca
  • 20 gr kvasca
  • 550 -600 gr brašna (malo mekše testo)
  • soli

Fil:

  • 100 gr sira
  • 1 kašika pavlake kisele
  • malo maslaca za premazivanje
  • žumance za premazivanje
  • susam 
  • krupna so

Priprema:

Rastopiti kvasac sa kašičicom šećera da zapeni, ubaciti mleko, brašno, maslac, jogurt i malo soli. Zamesiti glatko testo.

Ostaviti da odmara 30 minuta, pa istresti na sto i razviti tanje. U tanjir staviti sir, pavlaku, malo maslaca i izmešati. Sa time premazati testo i uviti u rolat. 

Seći za dva prsta debljine, malo razvući, pa uviti. Ređati u podmazan pleh. Ostaviti pokriveno da malo poraste, premazati žumancetom i peći 30 minuta na 210 stepeni Celzijusa. 

Pokriti krpom. Na kraju, sve će biti mekano kao duša, vama preostaje samo da uživate.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()