Raj za nepce: Napravite tradicionalni kolač sa makom

Malo šećera, kvasca, brašna, maka i još nekoliko namirnica, biće dovoljno da napravite ovaj sjajni kolač

25.04.2023. 20:42
  • Podeli:
Kolač sa makom (1)-64478e2926f53.webp Foto: Pixabay

Ukoliko ste ljubitelji tradicionalnih recepata, sigurni smo da će vam se baš ovaj kolač sa makom i te kako dopasti.

Sastojci:
  • pola šolje tople vode
  • dve kašike šećera
  • kesica kvasca
  • dve šolje brašna
  • četvrt šolje maslaca
  • veće žumance
  • malo soli
Za fil:
  • 250 g mlevenog maka
  • šolja šećera
  • pola šolje mleka
  • kašika maslaca
  • kašika soka od limuna
  • malo suvog grožđa
Priprema:

Sjediniti mak, vrelo mleko, šećer, maslac, sok od limuna i suvo grožđe. Kvasac razmutiti u toploj vodi sa dve kašike šećera, pa ostaviti da nadođe. U većoj posudi pomešati brašno, so, nadošli kvasac, žumance i otopljeni maslac, pa zamesiti testo. Rastanjiti oklagijom, odozgo rasporediti fil od maka, urolati, pa prebaciti u podmazan kalup za kuglof. Ostaviti sat vremena da testo nadođe, pa peći u rerni na 175 stepeni 35-40 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()