Bez prljavih šerpi i tiganja, ručak očas posla spreman za celu porodicu
Retko ko ne voli pileće belo meso, a njegova jedina mana jeste ta što je, usled nedostatka masti, malo suvlje nego drugi delovi pileta.
Belo meso je izuzetno praktično za pripremu, a od njega mogu da se naprave razna i preukusna jela.
Ovoga puta predlažemo da ga isprobate u kombinaciji sa povrćem, sirom i slaninom - garantujemo da će vas ostaviti bez teksta.
Da stvar bude bolja, neće biti mnogo prljavih sudova, jer se meso peče u aluminijumskoj foliji.
Meso isecite na kockice, a zatim ga posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i nauljite. Sve dobro promešajte.
Isecite papriku a sitne kockice, pečurke isecite na listove, a slaninu, kao i papriku, na kockice. Dodajte u meso.
Posolite i pobiberite jaja, a zatim ih umutite. Sipajte ih u smesu i sve dobro promešajte.
Umotajte alu foliju oko velike tegle, tako da napravite "činiju", a zatim u nju sipajte smesu, pospite je rendanim sirom i ukrasite kolutovima paradajza.
Sve pospite peršunom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.